Macaron Class

Hari ni adalah nari sibuk sedunia bagi aku. Pagi petang sibuk. Pepagi aku dah keluar ke Subang sebab attend Fisher Price 'Power of Play' Parenting Workshop Press Conference. Cewah..aku bukanlah journalist tapi invited blogger je. Event start at 10 am sampai kul 12.00 tgh. Kalau nak sambung terus ke workshop tu pun boleh jugak tapi sebab aku pun ada workshop sendiri, maka terpaksalah ku batalkan hasratku itew.

Okay, berbalik kepada workshop aku ni, bukanlah workshop pun cuma Kelas Macaron je. Yang attend clas ni Cik Maryam dan Cik Hani. Kecik molek je sampai husband aku ingat budak sekolah tak pun budak kolej. Siap tanya sekolah lagi ke??? Aiyo...

Anyway, since pagi aku ada aktiviti, maka kelas ni start lambat sikit at 3.00 pm. Bila dah start lambat, maka habis pun sampai larut malam lah kan...hehe...tak lah larut sangat tapi kira dari cerah sampai gelap jugaklah bebudak tu balik. Next time memang kena buat pagi2 lah. At least petang dah boleh wrap up.



Cik Hani sedang kusyuk nak pipe macaron. Dalam kelas ni kira memang hands on habis lah. memang bagi diorang buat sendiri. Bukan apa, esok2 kalau nak buat sendiri kan senang sebab benda yang buat sendiri ni lagi cepat ingat.

Rupa macaron yang dah di pipe.

Yang ni pulak yang dah selamat di bakar. Hm..not bad jugak kan for first timer...


Cik Yam dan Cik Hani tengah pipe filling pulak. Habis comot2..tapi seronot sebab semua buat sendiri kan.


Ok, susun sendiri dalam box untuk bawak balik rumah.

Antara hasil macaron yang berjaya disiapkan. Ada yang sendiri buat, ada yang cikgu tolong pipe kan. Ada jugak yang pecah2 sikit, tapi ni semua process of learning.
 Ha..muka student yang happy sebab dah pandai buat macaron. Semua tips and tricks dah dicurahkan, lepas ni rajin2 lah praktis supaya lagi perfect macaron tu.




10 comments:

アヌム ちゃん~~ said... [Reply to Comments]

Salam.jalan2 singgah sini..nice blog :)
Jom tengok sakura dekat blog saya^^
http://frommetoyou85.blogspot.com/
Sudi2 jenguk ye (^____^)

btw..suke macaroonss..

ardinihumaira said... [Reply to Comments]

bestnye blaja wat macaroons ;D

Ajue said... [Reply to Comments]

kak ana, xnk wat kelas macaroon lg ke? nk join.. bape eh kalo nk belajar dgn akak?

Anna said... [Reply to Comments]

Ajue,

Kelas ikut permintaan. Memang tak tetapkan date. Kalau ada yg berminat, then akak cari date yg sesuai.

alinac lover said... [Reply to Comments]

best nya! teringin nk blaja jugak..pernah buat sndri tp xbrapa jd..hehehe

Ajue said... [Reply to Comments]

kak ana, leh pm or sms berapa kak ana charge utk klas macaroon.. ni no ajue - 0166740249.

ticher ina said... [Reply to Comments]

Assalamualaikum...ade ke buat kelas lagik?
dekat mana ye?
sy interested lah...
plz do email me ya..
insanmisteri@gmail.com
thanx..
<3

Princess Feyqa said... [Reply to Comments]

salam akak ada buka kelas tak? saya duduk dkt area bandar tun hussein onn je. Email saya ye dgn harga sekali studentum91@yahoo.com

Fa-zlyn said... [Reply to Comments]

salam. akak ada bukak kelas lagi tak lepas raya?? teringin la nak belajar buat macaron nih.
kalau ada masa nt bgtau sy yer
gurlz_jr28@yahoo.com.my

Anna said... [Reply to Comments]

Akak dah tak buat kelas sebab dah nak gi UK sambung belajar.

Related Posts with Thumbnails