Macaron Special

Salam semua,

Minggu ni as usual sibuk menyediakan macaron dan kali ni ada spesel request dari customer nak macaron black and red. Memula takut jugak tak jadi sebab ye lah nak menjadikan kaler merah menyala tu kena letak lebih sikit colournya. Macaron ni kan ala2 manja, kang terlebih cecair mulalah tersentap. Tapi nasib baik menjadi, mau lah dia bangun pakai skirt hari ni.

Kengkadang pelik jugaklah perangai si macs ni, walaupun dalam satu adunan yang sama tapi ada yang menjadi elok, ada yang tak mau bangun2. Macam kali ni first few batches semuanya ok, the last few tu macam tersentap sikit. Letih tul.





 Ini pulak untuk Birthday present. Filling cuma nak mint dan lemon curd saje. Btw, lemon curd bila sandwich dengan macs yg manis ni memang heaven sebab rasa masam lemon tu bila campur dengan manis macs tu memang ngam.

Ini pun spesel request untuk Birthday kawan and buat spesel delivery. 


4 comments:

Ardini Humaira said... [Reply to Comments]

cunnnyaaaaaaaaaaaa! geram tengok tau :D

Anna said... [Reply to Comments]

Heee..tq Dini.

SULAM QISTINA said... [Reply to Comments]

Thanks :)

~ETA

Anna said... [Reply to Comments]

Tq ETA,

Dia memang teringin nak rasa macaron katanya :)

Related Posts with Thumbnails